Recipies

Kıymalı Enginar Dolması


MALZEMELER
2 adet enginar
1 çay bardağı pirinç
150 gram kıyma
1 adet domates
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
Zeytinyağı
Karabiber, pulbiber
Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI
Pazara gidilir, kişi sayısı kadar enginar alınıp eve getirilir. (Enginarların taze olduğunu anlamak için kabuklarının yanlara doğru açılmamış olmasına dikkat etmenizi öneririm.) Enginarların sap kısımlarını keserek hazırlanır. Daha sonra bolca suda yaprak araları dikkatlice yıkanıp içleri doldurulmak üzere bir kenarda bekletilir.

İç malzeme için soğan ve domates ince doğranır. Sarımsaklar rendelenir. Yıkanan pirince tüm malzemeler eklenip karıştırılır.

Enginar yapraklarının arası alt yapraklarlardan başlanarak doldurulur. Benim aldığım enginarlar biraz büyük olduğu için dolma içi birazcık az geldi ama idare etti. ENginarları sığdırabileceğiniz genişce bir tencereye enginarlar konulur. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirilir. Yarısına gelene kadar kaynar su konulur. Tuz ilave edilir. Önce açık ateşte kaynayınca kısık ateşte 45-50 dakika pişirilir.

Tek başına bir kişiyi güzelce doyuracak bir yemek. Yanında cacık, yoğurt, salata gibi dilediğinizle yiyebilirsiniz.